Фестиваль 2016

 Sirenia (Norway)

Sirenia (Norway)

Всесвітньо відомий гурт грає у стилі готік-метал. Заснований у 2001 році відомим норвезьким гітаристом Мортеном Веландом. Крім нього, до складу групи входять норвезький гітарист Ян Ерік Солтведт, барабанщик Джонатан Перез (виходець з Мексіки) та вокалістка з Іспанії Пілар Хіменас Гарсія (сценічне ім’я Айлін). Але, саме в Херсоні, замість Айлін, у складі групи вперше вийде на сцену вокалістка марсельської опери Емануель Золдан. У доробці колективу 7 альбомів та велика кількість відзнятих відео кліпів. Під час своїх виступів норвежці створюють неймовірну, незабутню атмосферу.

Beyond All Recognition (Sweden)

Група з міста Vasteras. Вперше вийшли на сцену 21 грудня 2008 р. Визначають свій стиль як hard and aggressive electronic metal. Група має досить потужну армію фанатів по всій Європі. У травні цього року музиканти видали свій другий повноформатний альбом (перший CD під назвою «Drop=Dead» було видано у 2012 році). Група ще жодного разу не грала в Україні.

Т.О.К. (Україна, Дніпро)

Т.О.К. (Україна, Дніпро)

Група з міста Дніпропетровськ, створена у 1986 році. Вважається одним із самих яскравих представників українського hard rock кінця 80-х – початку 90-х років минулого сторіччя. За свою історію група підкоряла рок-майданчики не тільки в різних кутках України, але й завойовувала серця шанувальників рок-музики в Булорусі, Латвії, Росії, Чехії. У 2006 році, за версією продюсерського центру «State Line» були визнані кращою хард-рок групою України. Зараз, активно працюючи над записом чергового альбому, «ТОК» має у своєму активі вже 7 виданих.

PAVIC (Italy)

PAVIC (Italy)

Група з міста Рим, була заснована у 2005 році гітаристом Marko Pavic. У грудні того-ж року було видано дебютний альбом «Taste Some Liberty», який отримав схвальні відгуки музичних критиків. Наступні CD колективу «Unconditioned», виданий у 2008 році та «Is War The Answer?», який побачив світ 24 січня 2014 року, закріпили думку, щодо появи на італійській рок-сцені дуже перспективного гравця.

Green Novice (Latvia)

Green Novice (Latvia)

Групу засновано у 2005 р. Грає у стилі фолк-метал. Представляє Латгалію – латвійський край лісів та озер. До складу входить 4 музиканти. У доробці колективу один студійний альбом «Padebesi», який було видано у 2014 році та номіновано «Annual Latvian Music Recording Awards» у якості кращого метал-рок альбому року у Латвії.  Того-ж року колектив було оголошено кращою концертною групою Латвії.

«WEESP» (Belarus)

WEESP (Belarus)

Група з міста Мінськ була заснована у 2008 році. Стиль, у якому грає колектив можна визначити як суміш електроніки та важких гітарних рифів. У 2015 році вийшов дебютний альбом групи, який отримав назву «The Void». У записи зазначеного CD прийняв участь фронтмен американського гурту «Norma Jean» Корі Брандан. Пісні «WEESP» періодично лунають на радіохвилях країн Європи та США.

Cherry-Merry (Україна, Миколаїв)

Cherry-Merry (Україна, Миколаїв)

Гурт заснований 2010 року у Миколаєві. Колектив у 2014 році вже грав на головній сцені «кРока», отримавши массу позитивних відгуків від фанатів фестивалю.

«GRIMOFF» (Україна, Миколаїв)

GRIMOFF (Україна, Миколаїв)

Група з міста Миколаїв, створена гітаристом-віртуозом Геннадієм Гримовим. Грає у стилі Hard'n'Heavy. Роком народження колективу музиканти вважають 2006. За свою 10-річну історію, група встигла відіграти безліч концертів по всій Україні, прийняти участь у телевізійному шоу «Україна має талант 5», записати два альбоми (інструментальний«Raw Fish» (2011) та «Twisted Games» (2012).